Avbytare: Mathias Herrström, Carl Odell, Nicklas Mattsson, Anders Mårtensson och Johannes Jönsson.

Byten:
Johan Hellström ut - Mathias Herrström in 78 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Inför den 19:e omgången hade toppen spetsats till rejält där ÖT Smygehuk låg etta med 38 poäng, Vången 37 poäng, Skanör 36 poäng och Eriksfält 35 poäng. Vången och Eriksfält vann sina matcher på fredagen och vid en ÖT förlust hade vi legat fyra med tre matcher kvar. Målvakten Johannes Jönsson kände sig krasslig under uppvärmningen så Andreas Sonesson ersatte. I övrigt gjordes tre ändringar där Christian Ahlström flyttades ner som mittback, Gustav Lindquist tog plats centralt på mittfältet och junioren Jonas Persson spelade högerytter. Matchen inleddes med en kraftig motvind för vårt grönvita lag. Det var jämt spel under inledningen där dock Skanör var något hetare och gick in stentufft (ibland riktigt fult) i situationerna. I den 15:e minuten uppfattar en Skanörmittfältare att Andreas Sonesson är aningen för långt ute och han tar hjälp av medvinden när han skjuter från 40 meter och bollen seglar i en perfekt båge över Sonesson och in i mål till 1-0. I den 18:e minuten växelspelar Skanör sig fram till ett bra läge men Andreas Sonesson gör en fantastisk räddning på det tunga skottet från 16-meterslinjen. I den 20:e minuten slår Gustav Lindquist en hörna mot bortre där Christian Ahlström vinner duellen och nickar på mål men bollen räddas på mållinjen. I den 21:a minuten räddar Andreas Sonesson ett friläge. I den 25:e minuten spelas bollen in i Skanörs straffområde och det är rena turen att Johan Hellström inte sticker in huvudet och ska nicka för en Skanörförsvarare gör en karatespark med foten i huvudhöjd och sparkar bort bollen. Kunde blivit straff där för farligt spel!? I den 27:e minuten har Skanör ett friläge men anfallarens avslut går utanför. I den 34:e minuten får Skanör en frispark till vänster på halva ÖT:s planhalva. Alla förväntar sig ett inlägg direkt men istället spelar man bollen fram på vänsterkanten och man slår ett flackt inlägg som sveper förbi alla mot bortre stolpen där en relativt ensam Skanörspelare kan raka in 2-0. Nu kändes det riktigt tungt att vara "Torpare". I den 37:e minuten trampar Oliver Oliveros iväg och in i Skanörs straffområde där han spelar snett bak till Johan Hellström som skjuter. Målvakten får ovetandes bollen på knät och ÖT tar returen. Oliver Oliveros petar till Johan Hellström igen som den här gången från nära håll placerar in 2-1. Detta var Johans 20:e seriemål i år. Psykologiskt viktigt med reducering innan paus och vi tog över under slutet av första halvlek. I paus var vi helt övertygade om att vi kunde vända på underläget genom moral, hjärta och kämpaglöd! ÖT Smygehuk sätter gasen i botten redan från början av den andra halvleken och sätter hög press. I den 47:e minuten slår Christian Ahlström en långboll upp mot Oliver Oliveros som rycker ifrån sin bevakare och ensam med målvakten rundar han honom och slår in 2-2 i öppen kasse. Detta var Olivers 21:a seriemål i år. I den 50:e minuten slår Gustav Lindquist en boll på djupet mot Johan Hellström som suger in. Johan tar sig in i straffområdet och håller starkt undan sin bevakning innan han släpper snett bakåt till en framstormande 17-åring Jonas Persson som från nära håll vräker in 2-3 och vändningen var ett faktum. Detta var Jonas 2:a seriemål i år. I den 58:e minuten kommer ett av matchens vackraste anfall då ÖT Smygehuk rullar upp Skanör ordentligt. Jonas Persson släpper på högerkanten till Sebastian Kristensson som vänder spelet ut till vänsterkanten där Philip Marklund tar ner och spelar snett bak till Gustav Lindquist som skjuter direkt men Gustavs skott går tätt tätt över. Nu följer ett ställningskrig där ÖT dock har kontroll över händelserna. I den 79:e minuten lurar nyss inbytte Mathias Herrström sin försvarare på vänsterkanten och slår en perfekt boll på djupet till Oliver Oliveros som sätter fart igen. Oliver rundar ännu en gång målvakten innan han slår 2-4 i nät. Detta var Olivers 22:a seriemål i år. ÖT Smygehuk kämpar och sliter otroligt sista 10 minuterna och offrar sig hänsynslöst för att ta den efterlängtade 3:an. Skanör har riktigt svårt att skapa någon farlig chans i andra halvlek. Stort BERÖM till samtliga i bortalaget! Hade velat ge samtliga stjärnor för alla var verkligen värda det! I nästa match väntar AIF Barrikaden på hemmaplan på lördagen den 22:a september med matchstart 14:00 på Smygehamns IP.